Mmm, e aşaa bună şi de cele mai multe ori o mâncăm doar pentru ca e delicioasă, nu pentru a ne potoli foamea. Cel mai bine (asta în cazul extrem când nu va puteţi abţine delooooc) e ca mâncarea din frigider să îndeplinească 3 criterii esenţiale:
1. Să nu îţi placă la nebunie, dar să o poţi mănca fără scârb sau silă;
2. Să nu fie în exces;
3. Să nu fie nici prea bogată în calorii.
NU şi repet NU mâncatul puţin/deloc este soluţia. Atunci când ne e foame după ce am mâncat înseamnă că organismul nostru cere ceva anume ceea ce nu a găsit în porţia anterioară. Nu trebuie sa îl hranim cu de toate, în speranţa că ceva din toate acele feluri de mâncare va avea ceea ce cere organismul.
Gândeşte-te mai logic. Care a fost mâncarea/felul de mâncare care parcă ai fi putut să o mănânci la nesfarşit... dacă nu se termina?
a) ceva duulce
b) supa/ciorba zarzavat
c) carne
a) --- Ciocolata nu este un aliment exclusiv gras si zaharat, aceasta contine multe substante benefice pentru sistemul cardiovascular:
• tanine cu actiune antioxidanta, care combat radicalii liberi si reduc astfel riscul dereglarilor cardiovasculare.
• vitamina E, beta-caroten si cupru cu actiune antioxidanta.
• potasiu care scade presiunea arteriala.
Unele studii sustin ca un consum zilnic moderat ( mai putin de 10 g ) e suficient pentru ca sa ne bucuram de toate beneficiile acesteia. sursa
b) --- Ai nevoie de vitaminele: A, B (1,2), C, K.
c) --- Din ce am citit pe net, ai nevoie de B-uri, pentru că sunt o grămadă de tipuri de cărnuri şi sunt aporape sigură că nu aveţi chef să citiţi atâta.
Deci, vă puteţi informa de pe internet ce alte alimente cu mai puţine calorii conţin aceste vitamine şi atunci veţi slăbi dar şi organismul vostru va fi fericit.
/bye
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu